Какво се случва с дрехите ми, когато ги дам за ръчно почистване?

1 март 2021
Какво се случва с дрехите ми, когато ги дам за ръчно почистване?

Химическото почистване е решение, което мнозина търсят за своите дрехи, веднъж когато нещата са излезли извън контрол или когато необходимостта от специално почистване е индикирано на етикета.

При някои дрехи, стандартното химическо почистване е неприложимо, както и почистването им в перална машина в домашни условия. За тяхното почистване е задължително спазването на някои основни правила и подходи, както и специална грижа и отношение, за да се гарантира добрият им външен вид.

 

Какво се случва с дрехите Ви, след като ги предадете за ръчно почистване?

В следващите няколко реда ще ви разкажем за основните етапи, през които задължително преминават всички дрехи в handwash:

 

 1. Приемане и UV дезинфекция на дрехите (тази стъпка е важна за цялостната хигиена на процеса, както и за самите вас)

 2. Дрехите се снимат преди започване на почистването.

 3. Дрехите се разпределят спрямо заявената услуга от клиента. 

 4. Анализ на състоянието на дрехите и класифициране на замърсяванията по тях.

 5. Дрехите на отделните клиенти в нито един етап не се смесват!
  Професионалното ръчно почистване на дрехи репликира личната хигиена и грижа за дрехите, която бихте желали и очаквали да получите при почистването им в домашни условия, с основната разлика, че се извършва от специалисти, които са обучени да се справят и с най-сложните и деликатни ситуации.

 6. Дрехите преминават през предварителна обработка, като се извършва необходимото третиране на проблемни зони. Извършва се допълнителен анализ на различни детайли по дрехите, което гарантира предпазването на различни орнаменти, бижута, топли или гумени печати, интегрирани в материите. Допълнително внимание се обръща спрямо специфичните желания на клиента.

 7. Цялостно изпиране на дрехите и когато е необходимо се извършва повторно третиране на различните петна с подходящ метод или продукт.
  (този етап понякога се повтаря, колкото пъти е необходимо за да се отстранят петната, в някои случай това е невъзможно, но процентът на успешно справяне с петната е над 60%)

 8. Дрехите се оставят да изсъхнат по естествен път.
  Различните по вид дрехи или материи се обгрижват по време на съхнене за да може да се запази тяхната еластичност и размер.

 9. След пълното изсъхване на дрехите се извършва гладене спрямо модела, материята или тип на дрехата.

 10. Дрехите се снимат повторно, извършва се повторна UV дезинфекция и се подготвят за предаване на клиента (наш служител се свързва с клиента и го уведомява, че поръчката му е готова)

Адсайклингът - Екологично отговорната употреба14 юни 2021

Адсайклингът като логичното решение - Отговорната грижа и влияние върху околния свят или как правилната грижа за нашите дрехи, обувки и вещи помага за защитата на природата и ресурсите на планетата.

прочети още
Преди професионално пране и почистване на дрехи.28 април 2021

Имате нужда от пране и почистване на дреха? Вижте за какво да внимаваме и да имаме предвид когато ползваме професионално ръчно почистване или химическо чистене на дрехи. Няколко важни неща, при използване на професионални услуги за почистване на дрехи.

прочети още
Знаци за пране върху етикетите на дрехите. Какво означават?21 април 2021

Какво означават знаците и символите за пране, избелване, сушилня, гладене, химическо чистене върху етикетите на дрехите? Да проверим.

прочети още
Какво е handwash?5 март 2021

handwash не е типичното химическо чистене на дрехи, в което ризата, сакото, панталона или костюма ще бъдат машинно почистени. В handwash ние отделяме специално внимание на всяка отделна дреха, като я перем и почистваме ръчно. Отличително за услугата е това, че в нито един от етапите на почистване не смесваме дрехите на отделните клиенти...

прочети още
Възможности за Доставка за Професионално Ръчно Почистване на Дрехи5 март 2021

Всички услуги предлагани от handwash могат да бъдат заявени с Безплатна експресна* доставка. Бързо и лесно с няколко клика на сайта ни или с едно телефонно обаждане и дрехите Ви ще стигнат до нашите експерти, които ще им отделят вниманието, което заслужават!

прочети още